
MENY - ENKELTRETTER
VÅRE RETTER
BABA GANOUSH / متبل الباذنجان
Aubergine-dip med en dyp og delikat røyksmak. Røyksmaken kommer fra brent aubergine, som deretter moses sammen med tahini, sitron, hvitløk og fersk mynte. En tradisjonell rett som ligger i generasjoner, med særlige gode minner fra barndommen i Syria da faren min var en stor tilhenger av baba ganoush som tilbehør til grillet kebab!

BULGUR MED GRØNNSAKER برغل أحمر مع الخضرة
Bulgur i tomatsaus, karamelisert løk og arabiske urter.

BATATA HARRA / بطاطا حارة
Sterke og stekte poteter med koriander, hvitløk, chili og og olivenolje.

FALAFEL / فلافل
Falafel er friterte vegetarboller som er laget av moste kikerter, olivenolje og ulike krydder. Dette er en populær rett i Midtøsten, og som har fått mye oppmerksomhet i Vesten.

FASOULIA BIL ZEIT / فاصولیا بالزیت
En typisk Syrisk sommerrett med franske grønne bønner tilberedt med blant annet tomat, vårløk, hvitløk, reddik, mynte olivenolje.

FATAYER MED SPINAT / فطایر سبانخ
Stekt bakverk fylt med spinat, løk, sumac. Fatayer er et bakverk man ofte får kjøpe ferske fra bakerier, og passer perfekt til både frokost, lunsj og som kveldsmat med en kopp mynte-te.

FATTOUSH / فتوش
Fattoush er en herlig salat bestående av agurk, salatblader, tomat og basilkum med brødkrutonger laget av fritert pitabrød, blandet med en smaksrik dressing.

FOUL MEDAMES / فول مدمس
Bønnesalat (favabønner), laget med olje, sitron, hvitløk, tomater, persille og krydder. En typisk fredagsfrokost før fredagsbønn i Midt-Østen. Retten nytes som regel med fersk pitabrød og te.

HUMMUS / حمص
Hummus er et av mange populære frokostretter som passer godt til falafel og pitabrød, eller på brødskiva, til salater og så mye mer. Denne velsmakende purèen er laget av kikerter, tahini og yogurt.

KIBBEH / كبة مقلیة
Aleppos berømmelse! Deig av stekt kjøtt og bulgur fylt med hakket lam, løk og pinjekjerner. Det tok meg flere år å lage denne retten like perfekt som moren min gjorde.

MAHSHI KOUSA OU BAITENJAN / محشي كوسا وباذنجان
Mini aubergine og squash fylt med krydret hakket kjøtt og ris tilberedt i en rik tomat og hvitløksaus. En typisk sommerrett som minner om gjestfriheten, og serveres ved større selskaper med mange gjester, da det er normalt og sitte samlet (rulle vinblader, stuffing m.m) og forberede retten før den serveres til venner og slektninger.

MANAKISH MED ZA'ATAR / مناقيش بزعتر
Pitabrød med zatar (blanding av krydder: zatar, sesam, sumak, kummin og paprika. Nyt den gjerne med en kopp te til!

SHISH TAWOOK /شيش طاووق
Kyllingspyd marinert i arabiske urter og oljer.

MUHAMMARA / المحمرة
Paprika- og valnøttdipp som kjent fra Aleppo som passer til alt!

MUJADDARA / مجدرة
Kokte linser og ris med spiskummin toppet med karamellisert løk, koriander og hvitløk. Enkel og ernæringsrik rett som kan nytes med agurk youghurt/tzatziki, sylta paprika, agurk, reddik og vårløk.

PITABRØD / الخبز العربي
Denne oppskriften er tatt med fra mine forfedre i Syria, og kan nytes til alle mulige måltider. Tilgjengelig i fint og grovt mel.

SAFRANRIS MED GRØNNSAKER / الأرز مع الخضروات
Kokt ris med safran, erter, gulrøtter og mais. En smakrik og enkel rett, som også kan kombineres med kjøttdeig, kylling og/eller nøtter. Nyt med tzatziki/youghurt til!

SAMBOSAK (VEGETAR) / سمبوسك مع الخضار
Bakverk fyllt med krydrede grønnsaker. Nytes som regel med linesuppe eller salat.

SAMBOUSAK MED KJØTT / سمبوسك باللحم
Bakverk fylt med hakket storfekjøtt, løk og persille. Nytes som regel med linesuppe eller salat.

TABBOULEH / تبولة
En smakfull salat som passer til både frokost og middag. Tabbouleh består av finhakket persille, bulgur, tomater, sitron, løk og olivenolje.

TZATZIKI/YOGURT SALAT MED AGURK / خیار باللبن
Yoghurt med skivet agurk, hvitløk og mynte - arabic style!
